0
products in your shopping cart
Total:   € 0,00 details
There are no products in your shopping cart!
We hope it's not for long.

Visit the shop

Quezal

Sommige van de mooiste en speciale kunstglas objecten zijn vervaardigd in Amerika in het begin van de 20e eeuw. Dit gebeurde door de “Quezal art glass & decoration company”. Objecten in de vorm van bloeiende lelies, versierd met vergulde interieurs en kleurrijke decoraties, geïnspireerd op de natuur.

Het Quezal kunstglas kun je scharen naast het glas van Louis Comfort Tiffany. Quezal ontwerpers vervaardigden o.a. vazen, potten en lampen. In deze tijd wordt het Quezal glas opnieuw ontdekt en gewaardeerd om zijn speciale uitstraling en kwaliteit.

Het bedrijf van Quezal werd opgericht in 1902 door Martin Bach Sr., Thomas Johnsen, Nick Scholtz en Adolph Demuth. De fabriek was gevestigd op de hoek van Metropolitan Avenue in Maspeth, Queens, New York. Rond 1904 werkten er ongeveer 50 werknemers.

Martin Bach Sr. was de president en richtingaangevend voor het bedrijf. Geboren in 1862 in Alsace Lorraine als kind van Duitse ouders emigreerde hij naar Amerika in 1891. Voor zijn emigratie werkte hij bij St Louis. Na zijn aankomst in Amerika werkte hij acht jaar voor Louis Comfort Tiffany en vestigde toen zijn eigen bedrijf.

De naam Quezal is afkomstig van de vogel: Quetzal. De grondleggers van het bedrijf noemde het bedrijf naar deze mooie vogel, die voorkomt in de bossen van Centraal Amerika, vanwege de prachtige kleurschakeringen die eveneens in het glas terugkomen.

about the author

No comments

The comments are closed.