0
products in your shopping cart
Total:   € 0,00 details
There are no products in your shopping cart!
We hope it's not for long.

Visit the shop

Andre Delatte

In 1921 richte André Delatte een kleine glasfabriek op onder de naam “Les verreries de l’Est S.A.”. De fabriek is vooral bekend vanwege haar langgerekte vazen voor 1 bloem zoals hieronder afgebeeld. Deze vazen worden ook wel “Berluze” genoemd en werden voor het eerst door Daum geproduceerd.

Delatte werkte veel met de camee techniek en emaille. Het is duidelijk te zien dat Delatte voor Daum Nancy gewerkt heeft. De kwaliteit van afwerking en vormgeving van zijn vazen zijn van ongekende hoogte. Typerend voor Delatte zijn de bijzondere kleurharmonien en vooral het gebruik van blauwtinten.

De signatuur “Delatte Nancy” werd als camee gegraveerd of met emailverf aangebracht naargelang de versieringstechniek. Op de Berluzes lijken ze op een doorzichting bijna onleesbaar emailwerk. Heel soms werd de naam Delatte vervangen door “Jarville”.

about the author

No comments

The comments are closed.